Референдумот е НЕ успешен, Македонците си ја зачуваа својата држава

Државната Изборна Комисија излезе со резултатите од референдумското гласање во кое се опфатени 98.61% од избирачките места. На референдумот гласале 661393 граѓани на РМ или 36.87% излезеност. Ваквата ниска излезеност не го исполнува законот за Референдум член 30 став 1 и според истиот реферндумот е не успешен поради ниската излезеност на гласачите на РМ. За подетални анализи повелете до вебстраната на Државната Изборна Комисија.

Заслужуваме Подобро на сите Македонци кои го бојкотираа референдумот им честита на успехот. Си ја зачувавме Македонија онаква како што си ја сакаме.

 

Сашо Маневски