Вести

Претседателот стои зад народот

Почитувани граѓани на Република Македонија, На вчерашниот референдум народот го отфрли Преспанскиот договор. Со негласање, народот јасно се изјасни против избрзани, наметнати и штетни решенија донесени без претходно постигнат национален консензус.Тивкото мнозинство одлучи. Бојкотот е гласот на он

Референдумот е НЕ успешен, Македонците си ја зачуваа својата држава

Државната Изборна Комисија излезе со резултатите од референдумското гласање во кое се опфатени 98.61% од избирачките места. На референдумот гласале 661393 граѓани на РМ или 36.87% излезеност. Ваквата ниска излезеност не го исполнува законот за Референдум член 30 став 1 и според истиот реферндумот е

POraka do Pratenichkata na VMRO Rangelova od Vesna Naumovska

Vo imeto na Unijata na Zeni na VMRO DPMNE, Jas, Vesna Naumovska, kako nejzin osnivac, ja povikuvam segasnata Pretsedatelka na Unijata na zeni na VMRO DPMNE, Daniela Rangelova, istovremeno i aktuelna Pratenicka vo Sobranieto na Republika Makedonija vednas da si podnese neotpovikliva ostavka od funkci

Ванковска го обелоденува тајниот план на владата за референдумот

Во своите бројни разговори со странски новинари периодов, професорката Билјана Ванковска успеала од нив да го извлече „пеколниот “ план на владата за референдумот во недела, кој на новинарите им бил соопштен „оф д рекорд“. Владата, велат нинформациите добиени од новинарите, очекува излезност од 600

ММДЧП: Ако прифатите Северна Македонија ќе бидете Северномакедонци

Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада (ММДЧП) ги предупредува македонските граѓани дека доколку земјата се преименува во Република Северна Македонија тие ќе станат Северномакедонци. Во своето ново видео ММДЧП предупредува на ваков развој на настаните во врска со националнос

Говорот на Претседателот Иванов во ОН

Почитувани, Годинава одбележуваме 100 години од крајот на Првата светска војна. Лигата на народите требаше да го чува мирот по Првата светска војна. Но не успеа. Обединетите нации се родија од пепелта на Втората светска војна и се изградија врз свет уништен од фашизмот, нацизмот, расизмот и колон

РЕФЕРЕНДУМСКИ ШОК КОРИДОР!

  Пишува Гордана Силјановска   Една недела отсуствував од „Европска“ Македонија! Бев во Стразбург, а потем во Белград, на летна школа за ЕУ, на која воведничари беа професори и докторанди од Франција, Германија, Србија, Косово и Македонија, чии тези се фокусирани на ЕУ. Моето изла

ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА НУДИ БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОДДРШКА ЗА ПРИТИСОЦИ ОКОЛУ РЕФЕРЕНДУМОТ

Опцијата Глас за Македонија предводена од Солза Грчева која е дел од кампот Бојкотирам, објавија видео во кое нудат бесплатна правна поддршка на сите оние на кои им е вршен притисок за излегување или за гласање на претстојниот референдум. Покрај правната за